ру́сский́к keresés
Telefonálás külföldön Telefonálás külföldön
Online utasbiztosítás kötés Online utasbiztosítás kötés
Rusturizm

Indiai vízum


Vízumról

Az Indiába beutazó magyar állampolgároknak a legtöbb beutazási forma esetén indiai vízummal kell rendelkezniük. A rövid távú tartózkodást lehetővé tevő vízum érvényességi ideje 90 vagy 180 nap, ami Indiába való egyszeri vagy többszöri belépést tesz lehetővé. A hosszú távú tartózkodást lehetővé tevővízum érvényességi ideje a 180 napot meghaladja.

Érdemes figyelmet fordítani az Indiába való belépéskor, a határellenőrzéseknél arra, hogy az útlevelébe elhelyezésre került-e a beléptető bélyegzőlenyomat. Mivel ennek hiánya a későbbiekben rendkívül megnehezítheti az országból való kilépést, előfordulhat akár még az is , hogy illegális tartózkodás miatt büntetőeljárás indul a külföldi állampolgárok ellen.

A VÍZUM IGÉNYLÉSÉNEK FOLYAMATA:

  1. Töltse ki a https://indianvisaonline.gov.in/visa/ weboldalon található online vízumigénylő lapot! Amennyiben elakadna és segítségre lenne szüksége, fáradjon be irodánkba és itt helyben kitöltjük.
  2. Nyomtassa ki a kitöltött vízumkérő lapot kettő példányban, írja alá és hozza be irodánkba a szükséges egyéb dokumentumokkal együtt!
  3. A megbeszélt időpontra, amikorra a vízum elkészül, fáradjon be Irodánkba és vegye át a kész vízumát.

A VÍZUM TÍPUSAI ÉS ÁRAI:

Típus
Érvényességi idő
Vízumdíj
Tranzit vízum
Maximum 15 nap
6 450 Ft
Turista vízum
Maximum 1 év, egyszeri vagy többszöri belépés
30 800 Ft



Tanulmányi vízum
Kurzus idejére vagy 5 évre
25 750 Ft
Vízum áthelyezése régi útlevélből az új útlevélbe
1 950 Ft
Üzleti vízum
3 vagy 6 hónap
29 700 Ft
Maximum 1 év, többszöri belépés
36 800 Ft
Több mint 1 év, maximum 5 év, többszöri belépés
75 450 Ft


A fenti árak magyar állampolgárokra vonatkoznak. Külföldi állampolgárok akik rendelkeznek Magyarországon tartózkodási engedéllyel 2 800 Ft felár ellenében igényelhetnek vízumot. Számukra az ügyintézési idő 7 munkanap.

Ügyintézési díj: 6 000 Ft + ÁFA / fő

Normál ügyintézés 3-4 munkanap

TRANZIT VÍZUM

Egyszeri utazásra, legfeljebb 15 napos indiai tartózkodásra, de legfeljebb a repülőjegyen vagy vonatjegyen megjelölt időtartamra jogosít abban az esetben, ha egy másik országba kívánunk tovább utazni.

Szükséges Dokumentumok:

  • Útlevél
  • Kitöltött vízumkérdőív
  • 2db színes fénykép (5cm x 5 cm-es méretű, fehér hátterű igazolványkép)
  • A végső úti célú országába repülőjegy
  • Személyi igazolvány másolata

Vízum díja: 6450 Ft

TURISTA VÍZUM

A turista vízum legfeljebb 12 hónapos időtartamra állítható ki és nem hosszabbítható meg. A turista vízumot az utazás előtt legalább 7 nappal kell igényelni!

A turista vízum egyszeri belépésre jogosít fel. Kétszeri turista vízum csak abban az esetben igényelhető amennyiben az indokolt és alátámasztott menetjegyekkel vagy igazolással, amely igazolja az Indiával határos országba való belépést.

Szükséges Dokumentumok:

  • Útlevél
  • Kitöltött vízumkérdőív
  • 2db színes fénykép (5cm x 5 cm-es méretű, fehér hátterű igazolványkép)
  • Retúr repülőjegy
  • Személyi igazolvány másolata

Vízum díja: 30 450 Ft

TANULMÁNYI VÍZUM

A tanulmányok teljes időtartamára kérhető, amennyiben azt az oktatási intézmény igazolni tudja.

Figyelem! A tanulmányi vízum igényléséhez minden esetben személyesen meg kell jelenni a konzulátuson!

Szükséges Dokumentumok:

  • Útlevél
  • Kitöltött vízumkérdőív
  • 3db színes fénykép (5cm x 5 cm-es méretű, fehér hátterű igazolványkép)
  • a felvételt igazoló eredeti Dokumentum az indiai oktatási intézménytől
  • repülőjegy
  • Személyi igazolvány másolata
  • Lakcímkártya másolata

ÜZLETI VÍZUM

Az üzleti vízum egyszeri/többszöri belépésre kérhető és 3 vagy 6 hónapos időtartamú tartózkodást engedélyez. Az üzleti vízumot az utazás előtt legalább 10 nappal kell igényelni!

Figyelem! Az üzleti vízum igényléséhez minden esetben személyesen meg kell jelenni a konzulátuson!

Szükséges Dokumentumok:

  • Útlevél
  • Kitöltött vízumkérdőív
  • 2 db színes fénykép (5cm x 5 cm-es méretű, fehér hátterű igazolványkép)
  • meghívólevél az indiai partnertől
  • bemutatkozó levél a magyarországi cégtől
  • retúr repülőjegy
  • Személyi igazolvány másolata
  • Lakcímkártya másolata

Az útlevélnek minden esetben a hazautazás napjától még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie illetve az útlevél vízum résznél legalább 1 oldalnak üresnek kell lennie, amelyre beragaszthatják a vízumot.

Ünnepnapok miatt az alábbi napokon zárva tart az indiai konzulátus:


St. Istvan Day
20th August
Thursday

Id-Ul-Zuha
25th September
Friday

Mahatma Gandhi’s Birthday
2nd October
Friday

Dussehra (Vijaya Dashmi)
22nd October
Thursday

Hungarian Revolution Day
23rd October
Friday

Deewali (Deepawali)
11th November
Wednesday

Guru Nanak’s Birthday
25th November
Wednesday

Milad-Un-Nabi (Birthday of Prophet Mohhamad)
24th December
Thursday

Christmas Day
25th December
Friday

Kérdése van?

Érdeklődjön a 06 1 269 1291 telefonszámon!

Ajánlatkérés