ру́сский́к keresés
Irodánk 2021.06.28-tól újra nyitva tart.
Telefonálás külföldön Telefonálás külföldön
Online utasbiztosítás kötés Online utasbiztosítás kötés
Rusturizm

Belarusz vízum


Vízumról

2001. június 1. óta életbe lépett a vízumkötelezettség a Belarusz (Fehérorosz) állampolgárokkal szemben, így a magyar állampolgárok csak érvényes vízummal utazhatnak a Belarusz Köztársaságba.

Ez alól kivételt képeznek, azok a diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok, akik az érvényben lévő kétoldalú megállapodás alapján vízum nélkül utazhatnak a Belarusz Köztársaság területére.

Vízum Igénylésének Folyamata

 1. Minden esetben ki kell tölteni a vízumkérő lapot (oldalt a nyomtatványoknál letölthető)
 2. A kitöltött vízumkérő lapot hozza be Irodánkba a szükséges egyéb Dokumentumokkal együtt.
 3. A megbeszélt időpontra, amikorra a vízum elkészül, fáradjon be Irodánkba és vegye át a kész vízumát.

A vízum típusai és árai


Az ügyintézés normál eljárása 5 munkanap a sürgősségi belarusz vízum akár már 1 munkanap alatt is elkészül. (Maximum 48 óra alatt)

A VÍZUM TÍPUSA
BELÉPÉSEK SZÁMA
MAXIMÁLIS TARTÓZKODÁSI IDŐ
NORMÁL VÍZUMDÍJ
SÜRGŐS VÍZUMDÍJ
Tranzit
egyszeri
3 nap/célország vízuma alapján
60 Euro
120 Euro
kétszeri
3 nap/célország vízuma alapján
60 Euro
120 Euro
Többszöri
meghívó/célország vízuma alapján
60 Euro
120 Euro
rövid időtartamú (Max. 90 napos)
egyszeri, kétszeri/ többszöri
90 nap
60 Euro
120 Euro
hosszú időtartamú
többszöri
90 nap
60 Euro
120 Euro
csoportos

90 nap
10 Euro
20 Euro

A belarusz vízum egyszeri, kétszeri vagy többszöri beutazásra jogosít, melyet a rajta feltüntetett időpontig lehet felhasználni, de a legtöbb esetben a maximális kint tartózkodás az országba való belépés után 90 nap.

Irodánk ügyintézési díja:

 • Egyéni vízum esetében 6 350 Ft/fő +Áfa
 • csoportos vízum esetében 5080 Ft/fő +Áfa

Amennyiben meghívólevélre is szükség van a belarusz vízumhoz, Irodánkban beszerezhető az külön díj ellenében. Keresse fel irodánkat a pontos díj letisztázásához ebben az esetben!

A vízumkérelemhez minden esetben szükséges:

 1. Érvényes útlevél. Az útlevélnek az országból való kilépéshez képest még több mint 90 napig érvényesnek kell lennie, és abban egymással szemben 2 üres oldal szükséges.
 2. Hiánytalanul kitöltött, és a kérelmező által saját kezű aláírással ellátott vízumkérőlap. Fontos, hogy a 2 oldalból álló vízumkérdőív kinyomtatása 1 lapra történjen (kétoldalas formában)!
 3. 1 db igazolványkép (3,5cm x 4,5 cm, színes, teljes szembe nézetű arckép, fehér hátterű,éles,a fej a fotó 70-80%-át tölti ki,6 hónapnál nem régebbi fénykép)
 4. Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
 5. A kérelmező saját kezű aláírásával ellátott meghatalmazás (honlapukról letölthető)

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító vízum igénylése (magán,turista-és üzleti vízum)

Az EU tagállamok állampolgárai (tehát a magyar állampolgárok is) és sok más állam állampolgárai hagyományos útlevéllel 30 napos időtartamra meghívólevél nélkül igényelhetik a belarusz vízumot (kizárólag magán ill. üzleti utazás céljából). Az egyetlen követelmény ezzel kapcsolatosan, hogy a vízumkérő űrlapon fel kell tüntetni annak a személynek a nevét és pontos címét, akihez utazik (magán vízum esetében) illetve a fogadó cég nevét és pontos címét (üzleti vízum esetében). Üzleti vízum esetében fel kell tüntetni a szállást is.

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító turista vízum

 • 10 napot nem meghaladó látogatáshoz nem szükséges meghívólevél, hanem elegendő felmutatni a papírt a szállásfoglalásról.
 • 10 napot meghaladó látogatáshoz szükséges egy belarusz utazási iroda vagy szervezet eredeti kérelme vagy meghívólevele (bizonyos esetben a másolat is elegendő)

Amennyiben nem rendelkezik ilyen meghívólevéllel,abban az esetben beszerezheti azt Irodánkban is.

Szolgálati (üzleti) vízum

A szolgálati vízum 31-től 90 napos kint tartózkodásra jogosít, megszerzéséhez a külföldi állampolgárnak fel kell mutatnia egy meghívólevelet a Belarusz Köztársaság területén hivatalosan bejegyzett jogi személytől. A meghívólevél a meghívó fél fejléces papírján íródjon, és tartalmaznia kell a látogató nevét, személyes adatait, útlevelének adatait ill. a látogatás célját és időtartamát. A meghívólevelet a meghívó szervezet cégszerűen írja alá és lássa el pecséttel. A hatóságok a telefaxon érkezett meghívókat is elfogadják. Többszöri beutazásra szóló szolgálati (üzleti) vízum szerezhető be, az előírt Dokumentumok bemutatása mellett (kérelem, meghívólevél, útlevél másolata stb.).

Magáncélú vízum 30 napnál hosszabb tartózkodásra

Ennek a fajta vízumnak a beszerzéséhez a külföldi állampolgár fel kell mutasson egy meghívót, melyet a Belarusz Köztársaság egy lakosának kérésére egy helyi útlevél- és vízumhivatal állít ki. Ebben az esetben a meghívólevél eredetijét kell bevinni a nagykövetségre [konzulátusra]. Telefaxon küldött másolatokat nem fogadnak el. Többszöri beutazásra szóló magáncélú vízumot a többszöri beutazásra szóló meghívó eredetijének felmutatása mellett lehet beszerezni.

Tranzit vízum

A tranzit vízum kiadásának alapja lehet azon országba való beutazáshoz szükséges érvényes vízum, amelybe a kérelmező a Belarusz Köztársaság területén keresztül utazik.(a belarusz vízum a célország által kiadott vízum időtartalmához igazodik, amely nem lehet több 1 évnél)

Amennyiben a célországba való utazáshoz nem szükséges vízummal rendelkezni, úgy a tranzit vízum kiadásának más alapja is lehet, többek között már meglévő vonatjegy, repülőjegy, buszjegy bemutatása vagy azok foglalásáról szóló igazolás.

Csoportos vízum 5 fő felett

Csoportos vízum igénylése esetében egy valakit ki kell nevezni csoportvezetőnek. Ebben az esetben a vízumot nem ragasztják be az útlevélbe. Fontos, hogy a csoport minden tagjának együtt kell átlépnie a határt be-és kiutazáskor is! A vízumhoz szükséges beadni az útlevelet és a kitöltött vízumkérdőívet, a meghatalmazást és 1 db fényképet illetve bizonyos esetekben meghívólevelet.

Egyéb tudnivalók

A Külügyminisztérium és a Belarusz Konzulátus felhívja a Belaruszba utazó magyar állampolgárok figyelmét arra, hogy kötelezően rendelkezniük kell mindenre kiterjedő érvényes baleset- és betegbiztosítással.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a Belarusz Köztársaságba érkező külföldi állampolgárok kötelesek regisztráltatni magukat a regisztrációs szerveknél (a Belarusz Köztársaság Külügyminisztériuma, a Belarusz Köztársaság Belügyminisztériuma alá tartozó szerv, szálloda) a beutazás szabályai és törvénye szerint.

A vízumkérő lapokat és meghatalmazásokat mindenkinek saját kézzel kell kitöltenie, aláírásoknak meg kell egyezniük.

Amennyiben Ön Minszkbe Moszkván keresztül repül, abban az esetben orosz tranzitvízum szükséges!

Kérdése van?

Érdeklődjön a 06 1 269 1291 telefonszámon!


Ajánlatkérés