ру́сский́к keresés
Telefonálás külföldön Telefonálás külföldön
Online utasbiztosítás kötés Online utasbiztosítás kötés
Rusturizm

Kubai vízum


Vízumról

A turista célból Kubába utazó magyar állampolgárok részére,szükségük van a Turistakártyára ahhoz, hogy betudjanak lépni az országba.

A vízum igénylésének folyamata

  • Minden esetben ki kell tölteni a vízum-és turista lapot (oldalt a nyomtatványoknál letölthető)
  • A kitöltött vízum-és turista lapot hozza be Irodánkba a szükséges egyéb Dokumentumokkal együtt.
  • A megbeszélt időpontra, amikorra a vízum elkészül, fáradjon be Irodánkba és vegye át a kész vízumát.

A vízum típusai és árai

Az utazás tartózkodásától és körülményeitől függően két vízumfajta létezik (vízum vagy turistakártya). A kubai turistakártya és turistavízum legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít érvényessége 30 nap, mindkettő maximum 60 napig meghosszabbítható a kubai migrációs hatóságnál.

A turista vízumhoz a következő iratok szükségesek:

  1. Kitöltött formanyomtatvány
  2. Menettérti repülőjegy
  3. Útlevél, amely legalább 3 hónapig érvényes

Vízum díja: 22 Euro/fő

Irodánk ügyintézési díja: 6 000 Ft/fő

Amennyiben nem jelenik meg személyesen az ügyintézéskor abban az esetben további 25 Euro felárat kellene fizetni az ügyintézési díjon felül.

Nem turista célú vízumok

A kereskedelmi vagy üzleti célú vízum intézése a Nagykövetség kereskedelmi és gazdasági ügyekkel foglalkozó diplomatájával történő egyeztetéssel kezdődik.

Más célú vízumok intézése, például rendezvényen való részvétel, újságírói tevékenység, tanulmányi út vagy gyógykezelés esetében, az illetékes diplomatával vagy közvetlenül a kubai meghívó, támogató vagy partner intézmény közvetítésével történik.

Családi vízum

A kubai állampolgár közvetlen hozzátartozója (szülök, gyermek, testvér vagy házastárs), aki a családtagjai lakásában kíván megszállni családi vízumot igényeljen.

A családi vízumhoz a következő iratok szükséges:

  1. 1 db színes igazolványkép
  2. a családi vízum igénylőlap kitöltése
  3. az érvényes útlevél (még legalább 3 hónapig) és a családi kapcsolatot tanúsító hivatalos okirat benyújtása, amely igazolja a vízumkérelem okát.
  4. A vízum jóváhagyását követően, megjelenés az érvényes útlevéllel és 55.00 EUR befizetése

Vízum díja: 55 Euro/fő

Irodánk ügyintézési díja: 6 000 Ft/fő


Kérdése van?

Érdeklődjön a 06 1 269 1291 telefonszámon!

Ajánlatkérés