ру́сский́к keresés
Irodánk 2021.06.28-tól újra nyitva tart.
Telefonálás külföldön Telefonálás külföldön
Online utasbiztosítás kötés Online utasbiztosítás kötés
Rusturizm

Kínai vízum


Vízumról

Magyar állampolgárok csak abban az esetben utazhatnak be Kína területére, amennyiben rendelkeznek valamilyen típusú kínai vízummal. A külföldön működő kínai vízumügyi hatóságok közé tartoznak a kínai nagykövetségek, konzulátusok, illetve más olyan szervek, amelyeket erre a Kínai Népköztársaság Külügyminisztériuma feljogosít. Amennyiben külföldi állampolgár Kína területére kíván belépni, onnan kilépni, vagy át kíván utazni rajta, ehhez kínai vízumot kell igényelnie a fent említett hatóságok valamelyikénél. 2019.04.01-től a kínai konzulátus nem fogadja el a szemüveges fényképeket!

Tájékoztatás a Sanghajban átszálló utasok részére

Nem szükséges kínai vízum beszerzésére azon személyek számára, akik nemzetközi utasszállító repülőjárattal utaznak át Kínán keresztül, és rendelkeznek a végső úti céljukat megjelölő érvényes repülőjeggyel, valamint 24 órát nem meghaladó ideig tartózkodnak a tranzitállomáson, anélkül, hogy elhagynák a repülőteret. Ezen vízummentesség alól kivételt tesznek az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság állampolgárai.

Nem szükséges kínai vízum beszerzése a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Ausztria és Görögország és Magyarország állampolgárainak abban az esetben, ha a sanghaji Pudong vagy Hongqiao Repülőtéren keresztül átutazik, rendelkezik érvényes útlevéllel, a végső úti céljuk felé tartó járaton érvényes repülőjeggyel, helyfoglalással, szükség esetén oda érvényes vízummal, továbbá a Sanghajban való tartózkodásuk ideje nem haladja meg a 48 órát.

Nem szükséges kínai vízum beszerzése olyan szingapúri, brunei, illetve japán állampolgárok számára, akik hagyományos útlevéllel rendelkeznek, és üzleti, turistalátogatás, rokonok vagy barátok meglátogatása vagy csak átutazás céljából utaznak Kínába, ezen felül a kínai tartózkodásuk nem haladja meg a 15 napot.

Bármely személy, aki szellemi fogyatékos, leprában, AIDS-ben, nemi betegségben, fertőző tuberkulózisban, vagy egyéb fertőző betegségben szenved, annak tilos belépnie Kínába.

Vízum Igénylésének Folyamata

 1. Minden esetben ki kell tölteni a vízumkérő lapot (oldalt a nyomtatványoknál letölthető)
 2. A kitöltött vízumkérő lapot hozza be Irodánkba a szükséges egyéb Dokumentumokkal együtt.
 3. A megbeszélt időpontra, amikorra a vízum elkészül, fáradjon be Irodánkba és vegye át a kész vízumát.

Vízum típusai és árai

A lenti díjak magyar és EU (kivéve Románia) állampolgáraira vonatkozik Amerikai állampolgárok esetében az összes kínai vízum típus díja 32 000 Ft leszámítva a csoportosat, melynek díja 8 800 Ft.

A KÍNAI VÍZUM TÍPUSA
BEUTAZÁSOK SZÁMA
ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE
ORSZÁGBAN ELTÖLTHETŐ IDŐ
VÍZUM ÁRA
Turista vagy családlátogatás
egyszeri
90 nap
30 nap
19 000 Ft
kétszeri
90 nap
30 nap
19 000 Ft

Üzleti
Munkavállalói
Tanulmányi
egyszeri
90 nap
30 nap
19 000 Ft

kétszeri
90 nap
30 nap
19 000 Ft

többszöri
180 nap
60 nap
19 000 Ft

többszöri
360 nap
60 nap
19 000 Ft

Tranzit
egyszeri
3 nap
3 nap
19 000 FtÜgyintézési díj: irodánk 6 350Ft/fő +Áfa ügyintézési díjat számol fel a fenti díjakon túl.

A kínai vízumügyintézés általános, vagyis normál átfutási ideje 5 munkanap. A Kínai konzulátus Péntekenként zárva van.

A Kínai Konzulátuson a kiemelten sürgősségi ügyintézés felára bármilyen kínai vízum esetén(turista kínai, vízum,üzleti kínai vízum stb.) a fenti összegen felül további 11000 Ft, ebben az esetben a vízum 1 munkanap alatt elkészül. (Amennyiben 10:30 előtt az útlevelet eljuttatjuk a követségre, a kész vízumot már aznap 11:30 után kiadják.)

Ha 1-2 munkanap alatt szeretné elintézni a vízumát, a Kínai Konzulátus sürgősségi felára ez esetben 8 000 Ft bármilyen kínai vízum esetében.

Külföldi útlevéllel rendelkezők csak magyarországi lakcímkártya és érvényes tartózkodási engedély birtokában igényelhetnek vízumot Budapesten!

Turista vagy családlátogatás célú kínai vízum (“L”)

Ilyen fajta vízumot olyan személyek részére állítanak ki, aki turista, családlátogatás, vagy egyéb magánjellegű célból kíván Kínába utazni.

Az összes kínai vízumtípus intézéséhez szükséges dokumentumok a következők:

 1. Érvényes útlevél, amely a Kínába való belépés napjától még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie,továbbá legalább 1 üres oldalt tartalmaznia kell, hogy a vízumot be tudják ragasztani oda.
 2. 1 db kitöltött vízumkérőlap
 3. 1 db színes igazolványkép 3,5x4,5 cm (szembe fordulva, világos háttérrel),
 4. Repülőjegy foglalás másolata.

Üzleti kínai vízum (“F”)

Üzleti kínai vízumot olyan személy részére állítanak ki, aki hivatalos látogatásra, tanulmányi útra, előadás tartás céljából, üzleti célból, tudományos-technológiai és kulturális csereprogramok keretében, rövid távú felső szintű iskolai tanulmányok folytatása, vagy szakmai gyakorlat végzése céljából látogat kevesebb, mint hat hónap időtartamra Kínába.

Üzleti Kínai vízum esetén a fent felsoroltakon kívül további iratok benyújtása szükséges, mint:

 1. A meghívó cég vagy fél által kiállított meghívólevél Kínába. Amennyiben nem rendelkezik meghívólevéllel, úgy azt beszerezheti Irodánkban is!
 2. Többszöri beutazásra szóló üzleti („F”) vízum igényléséhez az alább felsorolt követelmények közül legalább az egyiknek eleget kell tenni:

  • A kérelmezőnek a vízum igényléséhez be kell nyújtania egy, az erre feljogosított kínai hatóság által kiállított vízumértesítő levelet, amely tartalmazza az érvényességet, a belépések számát és a tartózkodás időtartamát.

  • Ha a kérelmező befektetést hozott létre Kínában, vízumigényléséhez be kell nyújtania kínai kereskedelmi engedélyének eredeti és egy fénymásolt példányát, melyen szerepel a kérelmező neve. (Az eredeti példányt a kérelmező vizsgálat után visszakapja).

  • Ha a kérelmező olyan magyar cégnél tevékenykedik menedzsment szintű poszton, amely Kínában leányvállalatot működtet, vagy kínai üzleti partnereihez utazik ki, akkor a kérelmezőnek a magyar cég által kiállított vízumkérelmen kívül, a Kínában működő leányvállalattól származó kínai vízum igényléséhez elfogadott meghívólevelet is mellékelnie kell.

  • Annak a kérelmezőnek, aki legalább kétszer látogatott Kínába „F” vízummal az utóbbi 12 hónapban, vízumigényléshez be kell nyújtania korábbi vízumának fénymásolatát és a kínai fél által kiállított meghívólevelet.

  • Ha a kérelmező rendszeresen látogat Kínába, hogy a kínai partnercéggel kötött szerződésben foglaltakat teljesítse, vízumigényléséhez be kell nyújtania a szerződés eredeti és fénymásolt változatát. (Az eredeti példányt a kérelmező vizsgálat után visszakapja).

Munkavállalói kínai vízum (“Z”)

Munkavállalói Kínai vízumot olyan személy részére állítanak ki, aki munkát kíván vállalni Kínában, illetve az illető családtagjai számára. A “Z” vízum egyszeri belépésre jogosít fel, három hónapos időtartamra. A „Z” vízum tulajdonosa köteles Kínában a belépés napjától számított 30 napon belül a helyi közbiztonsági hivatalnál a szükséges helyi formalitásoknak eleget tenni.

Munkavállalói Kínai vízum esetén fent felsoroltakon kívül további iratok benyújtása szükséges, mint:

 1. Egy vízumkérelem benyújtásáról szóló értesítés, melyet az erre feljogosított kínai hatóság állít ki, illetve a Kínai Munkaügyi Minisztérium által külföldi állampolgárok részére kiállított munkavállalási engedély, vagy a Kínai Külföldi Szakértő Iroda (China Foreign Expert Bureau) által kiállított külföldi szakértői engedély.
 2. A kísérő családtagok részére szükséges egy vízumkérelem benyújtásáról szóló értesítés, melyet az erre feljogosított kínai hatóság állít ki, vagy a rokoni kapcsolatot igazoló dokumentum bemutatása, mely lehet házassági anyakönyvi kivonat, születési anyakönyvi kivonat, stb.
 3. Az egészségügyi vizsgálatról szóló igazolás (Physical Examination Certificate for Foreign Citizen, Visa Application Form (Q2)!

Tanulmányi kínai vízum (“X”)

Tanulmányi kínai vízumot olyan személy részére állítják ki, aki közép-, illetve felső szintű iskolai tanulmányok folytatása, vagy szakmai gyakorlat végzése céljából látogat Kínába, 6 hónapot meghaladó időtartamra. Azoknak a személyeknek, akik tanulmányok, rövid távú, felsőfokú iskolai tanulmányok, vagy szakmai gyakorlat folytatása céljából kevesebb, mint 6 hónapra látogatnak Kínába, üzleti vízumhoz kell folyamodniuk.

Tanulmányi vízum esetén a fent felsoroltakon kívül további iratok benyújtása szükséges, mint:

 1. Egy Külföldi Diákok Vízumkérő Formanyomtatványa (Foreign Student Visa Application Form, JW201 vagy JW202), melyet az erre feljogosított kínai hatóság állít ki, illetve egy, a tanulmányok folytatását jóváhagyó levél a kínai iskolától (enrollment letter).
 2. Egy évet meghaladó tartózkodás esetén az egészségügyi vizsgálatról szóló igazolás (Physical Examination Certificate for Foreign Citizen, Visa Application Form (Q2))!

Tranzit kínai vízum (“G”)

72 órás tranzit vízum 5 kínai nagyvárosban:

A turizmus fellendítése céljából jelenleg öt (5) kínai nagyváros – Peking, Sanghaj, Kanton (Guangzhou), Csengtu és Csungking - nemzetközi repülőtere alkalmazza az úgynevezet 72 órás vízummentes tranzitálási lehetőséget. Ennek értelmében meghatározott országok, köztük Magyarország állampolgárai amennyiben érvényes úti okmánnyal, a továbbutazást biztosító repülőjeggyel és indokolt esetben a célországba szóló érvényes vízummal rendelkeznek, akkor 72 órás időtartamra kínai vízum nélkül tartózkodhatnak az adott terület közigazgatási határán belül (a Nagy Fal valamennyi, Pekinghez közel eső és népszerű turistacélpontot jelentő szakasza - pl. Badaling, Mutianyu, Simatai - a főváros közigazgatási határain belül található). Fontos, hogy a kiindulási ország és a továbbutazás célországa nem lehet azonos, illetve, hogy a Kínába történő be- és kilépés csak ugyanazon a repülőtéren lehetséges.

Olyan személy részére, aki keresztül kíván utazni Kínán és rendelkezik a célország Vízumával. Tranzit kínai vízumhoz a magyar állampolgároknak az alap iratokon kívül be kell mutatnia a célország, vagy a Kínával határos, az utazás útvonalába eső ország vízumát, valamint a Kína területének elhagyását biztosító, a célországba vagy az Kínával határos, a teljes utazás útvonalába eső országba érvényes utazási jegyeket.

Csoportos kínai vízum

A csoportos kínai vízumot utazási iroda által szervezett úton résztvevő, legalább 5 fős csoport tagjai igényelhetik, akiknek csoportosan kell beutazniuk Kínába visszafelé pedig közösen kell elhagyniuk az országot.

Csoportos vízum esetén a fent felsoroltakon kívül további iratok benyújtása szükséges, mint:

 • Vízumkérelemről szóló értesítés, melyet a „China Travel Service (CTS)”, a „China International Travel Service (CITS)”, a „China Youth Travel Service (CYTS), vagy a „Chinese National Tourist Bureau” (Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal), vagy bármely kínai tartományi Turisztikai Hivatal kiállíthat.
 1. Kitöltött csoportos vízumkérő formanyomtatvány (Group Tourist Visa Form) három példányban. Ha az utas listán maradnak üres, ki nem töltött mezők, kérjük, húzzon egy egyenes vonalat a bal felső sarokból a jobb alsó sarokba, kék vagy fekete színű tollal.

Ez minden csoportos vízumtípus esetén érvényes

Egyéb vízumok (kérjük, érdeklődjön munkatársunknál)

 • Tartózkodási vízum
 • Légi- és tengeri flotta személyzetének vízuma
 • Újságíró vízum
 • Kínai származású, külföldön született gyermekek vízuma


Fontos Egyéb tudnivalók

Általában az egyszeri és kétszeri belépésre feljogosító vízum („L”) érvényessége a kiállítás napjától számítva 90 nap, ami azt jelenti, hogy a vízum tulajdonosának a vízum kiállításának napjától számított 90 napon belül be kell lépnie Kínába; egyszeri belépő vízum esetén egy alkalommal, kétszeri belépő vízum esetén értelemszerűen két alkalommal léphet be ez idő alatt. Ha ezt elmulasztja, vízuma (a 90 nap letelte után) érvénytelenné válik és lejár. A tartózkodás időtartama „L” vízum esetén 30 nap, ami azt jelenti, hogy a vízum tulajdonosa a belépés napjától számítva legfeljebb 30 napig tartózkodhat Kínában.

Hongkongi vízum, tibeti vízum, makaói vízum

A Hongkongba történő utazáshoz nem szükséges vízummal rendelkeznie, amennyiben ott tartózkodása nem haladja meg a 30 napot. Amennyiben azonban Hongkongból például Kantonba vagy Sencsenbe kíván átutazni, vízumra lesz szüksége!

Ha Tibetbe kíván látogatást tenni, kérem, vegye fel a kapcsolatot Tibet Autonóm Tartomány Utazási Irodájával és folyamodjon engedélyükhöz, mielőtt a vízumügyintézést megkezdi.

 • Telefon: 0086-891-6834313
 • Fax: 0086-891-6834632

A Makaó Különleges Közigazgatási Terület és a külföldi országok közötti átjárhatóságának megkönnyítése érdekében továbbra is vízummentességet élveznek azon külföldi országok és térségek, köztük Magyarország állampolgárai, akik azt megelőzően is vízummentesen utazhattak be Makaóba.

Az alábbi ünnepek alatt a konzulátus zárva tartására kell számítani:

 • április 4 - 6. (Quinming fesztivál) - 2015. április 6. (hétfő) munkaszüneti nap.
 • május 1 - 3. (munka ünnepe)
 • június 20 - 22 (Sárkányhajó fesztivál) - 2015.június 22. (hétfő) munkaszüneti nap.
 • szeptember 26 - 28. (őszi ünnep)
 • október 1 – 7. (nemzeti ünnep)

Kérdése van?

Érdeklődjön a 06 1 200 2485 telefonszámon!

Ajánlatkérés