ру́сский́к keresés
Irodánk 2021.06.28-tól újra nyitva tart.
Telefonálás külföldön Telefonálás külföldön
Online utasbiztosítás kötés Online utasbiztosítás kötés
Rusturizm

Moszkva, az aranykupolák városa

Moszkva az aranykupolák városa

Első nap:

Indulás Moszkvába közvetlen Wizz Air menetrend szerinti járattal reggel 6 órakor. Érkezés 9.30-kor, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Fakultatív programként van lehetőség megnézni a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze. Valamint megtekinteni Moszkva belvárosát (gyalogos program).

Második nap:

Reggeli a szállodában, majd utána autóbuszos városnézéssel kezdjük el az orosz főváros megismerését, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. században III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekművet a Kreml után Moszkva egyik leghíresebb műemlékének számít. Többnyire ennek köszönhető az is, hogy az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Városi sétánkat a világhírű Vörös téren fejezzük be, amelyen Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodáját, a Vaszilij Blazsennij székesegyházat tekinthetjük meg (kívülről).

Délután a városnézés fakultatívan folytatódik a Kincstár és fegyvertár megtekintésével, akik ezen a programon nem vesznek részt, azok önállóan sétálhatnak a szintén a világörökség részéhez tartozó Kreml épületei között (Nagy Kreml Palota, Lázár templom, Uszpenszkij székesegyház, Blagovescsenszkij székesegyház, Arhangelszkij székesegyház, Nagy Iván harangtorony, Tizenkét Apostol temploma, Pátriárkák palotája, Kongresszusi Palota), mivel a Kincstár és a fegyvertár látogatásának időtartama kb. 1 - 1,5 órát vesz igénybe.

Harmadik nap:

Reggeli után fakultatív programként egy egész napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) Az aranykupolák csillogása felejthetetlen látványt nyújt, az ősi freskók színkavalkádja pedig elragadja a képzeletet. A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket.

Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.

Negyedik nap

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre, majd 10 órakor hazautazás közvetlen Wizz Air repülőjárattal Budapestre, érkezés 11.40-kor.


Oroszország

Történelme a keleti szlávok történelmével kezdődik. Az első keleti szláv állam, a Kijevi Rusz 988-ban felvette a bizánci kereszténységet, ezzel megkezdődött a bizánci és a szláv kultúra keveredése, ami meghatározó lett az oroszok történelme során. Az 1230-as években az államot bekebelezte a mongol invázió.

A 13. századot követően Moszkva vált a domináns kulturális központtá, s a Moszkvai Nagyfejedelemség Orosz Birodalommá fejlődött, mely Lengyelországtól a Csendes-óceánig terjeszkedett. A nyugati terjeszkedés rávilágított a birodalom elzártságára és fejletlenségére, és a 19. század folyamán reformok bevezetését hozta magával. 1861-ben eltörölték a jobbágyságot, de a felszabadítás feltételei kedvezőtlenek voltak a parasztokra nézve, ezzel lázongásokat szítva a birodalom területén. 1861 és 1914 között számos politikai és gazdasági reformot hajtottak végre, a cárok azonban nem voltak hajlandóak lemondani az arisztokrácia uralmáról vagy megosztani a hatalmat.

Az 1917-es oroszországi forradalmat a gazdasági válság, a háborúkba való belefásultság, a kormány arisztokratikus uralmával szembeni elégedetlenség együttesen váltotta ki. A hatalmat végül a bolsevikok szerezték meg és a Szovjetunió Kommunista Pártja 1922 és 1991 között irányította az immáron Szovjetunióba tömörülő államokat. Az 1980-as évekre az államszocializmus gyengeségei nyilvánvalóvá váltak, és a kommunista vezetők kénytelenek voltak reformokhoz folyamodni, melyek végül a Szovjetunió teljes összeomlásához vezettek.

A mai Oroszország története 1991-ben, a Szovjetunió összeomlásával kezdődik. Oroszország egyben a Szovjetunió jogutódja a nemzetközi jogban.

Vízumról

Oroszországba való belépéshez minden magyar állampolgárnak rendelkeznie kell érvényes vízummal.

A vízumközpont az egyik leggyorsabb lehetőség az orosz vízumok ügyintézésében és képes elintézni az orosz vízumot Önnek akár 1 konzulátusi nap alatt is!(kivéve a többszöri belépésre szóló üzleti 1 éves orosz vízum esetén, mivel azt, csak az orosz külügyminisztérium által kibocsátott meghívólevéllel lehetséges 1 konzulátusi nap alatt elintézni, amelyet nálunk is megrendelheti akár!).

A vízum ügyintézésének megkezdéséhez keresse fel irodánkat vagy írjon számunkra e-mailt. A vízumügyintézésen kívül amennyiben szüksége van rá, segítünk Önnek az oroszországi szállások és repülőjegyek lefoglalásában, továbbá az orosz vízumügyintézéshez szükséges meghívólevelet és utasbiztosítást is beszerezheti irodánkban. Az orosz vízumot  gyorsan és megbízhatóan intézzük, sorban állás és idegeskedés nélkül, megkímélve ezzel Önt a felesleges időtöltéstől valamint az újabb és újabb Dokumentumok pótlásától.


Amennyiben nagyon sürgős az utazás és nem szeretne heteket várni a vízumára abban az esetben akár 1 nap alatt is elintézhetjük a vízumát!

További információkért keressen fel minket!

A VÍZUM IGÉNYLÉSÉNEK FOLYAMATA

 1. Töltse ki a honlapunkon megtalálható vízumkérőlapot vagy a https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx weboldalon található online vízumigénylő lapot!
 2. Amennyiben elakad a kitöltésben hívjon minket nyugodtan és mi segítünk!
 3. A kitöltés után nyomtassa ki, írja alá és fáradjon be irodánkba a szükséges egyéb Dokumentumokkal együtt.
 4. A megbeszélt időpontra, amikorra elkészül a vízum fáradjon be irodánkba és vegye át a kész vízumát.

A VÍZUMOK TÍPUSAI ÉS ÁRAI

Diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak nincs szükségük orosz vízumra Oroszországba való beutazásukhoz. Az ő esetükben az Oroszország területére való beutazás és az Oroszország területén való tartózkodás feltételeit külön kormányközi egyezmény állapítja meg.

Minden más magyar állampolgárnak az Oroszországi Föderáció területére való beutazásához útlevélre és orosz vízumra van szüksége. Orosz vízumért az Oroszországi Föderáció Nagykövetségének Konzuli Osztályához kell folyamodni Budapesten vagy az Oroszországi Föderáció Főkonzulátusához Debrecenben.

AZ OROSZ VÍZUM TÍPUSA
BEUTAZÁSOK SZÁMA
ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE
OROSZORSZÁGBAN ELTÖLTHETŐ IDŐ
turista orosz vízum
egyszeri
1-28 napig
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
üzleti orosz vízum
egyszeri
maximum 1 hónap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
üzleti orosz vízum
kétszeri
maximum 3 hónap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
üzleti orosz vízum
többszöri
maximum 1 év
Maximum 90 nap egy félévben
tranzit vízum – légi

maximum 3 nap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
tranzit vízum

maximum 10 nap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel

OROSZ TURISTA

Turista orosz vízum egyszeri belépésre jogosít, rövid kint tartózkodással maximum 28 napig. Avízumügyintézésben és a vízum árában megegyezik a normál vízummal. Az orosz turista vízumhoz turista meghívólevélre azaz visa support voucherre van szükség. Amennyiben, esetleg, ilyennel nem rendelkeznek, Irodánkban ezt külön díj ellenében ki tudjuk állítani.
Szükséges Dokumentumok:

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott fényképeket a konzulátus nem fogad el. Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlap és 2 db fénykép szükséges:
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Nagy-Britannia
  • Kanada
  • Ausztrália
  • Grúzia
  • Írország
 • érvényes útlevél leadása a vízum beragasztásához, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, valamint az útlevélnek érvényesnek kell lennie még legalább 6 hónappal a vízum lejártának ideje után is.
 • turista meghívólevél (visa support voucher), kérésre ezt is beszerezzük
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • repülőjegy vagy vonatjegy foglalás
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges

OROSZ ÜZLETI VÍZUM

Az orosz üzleti vízum egyszeri, kétszeri és akár többszöri belépésre is jogosíthat, érvényességi ideje 30 naptól maximum 1 évig terjedhet ki. A többszöri belépésre jogosító éves orosz vízum esetében egyszerre maximálisan 90 napot lehet Oroszország területén tartózkodni, ezt követően meg kell szakítani a kint tartózkodást!

Szükséges Dokumentumok:

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket. Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlap és 2 db fénykép szükséges:
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Nagy-Britannia
  • Kanada
  • Ausztrália
  • Grúzia
  • Írország
 • érvényes útlevél leadása a vízum beragasztásához, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, valamint az útlevélnek érvényesnek kell lennie még legalább 6 hónappal a vízum lejártának ideje után is.
 • meghívólevél (kérésre ezt is beszerezzük)
 • betegség-, baleset biztosítás egy bizonyos időszakra (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges
 • egy évre szóló vízum esetén egyes nem-EU tagországok állampolgáraitól AIDS vizsgálat szükséges

TRANZIT OROSZ VÍZUM

Tranzit orosz vízum azoknak az utasoknak szükséges, akik oroszországi átszállással utaznak tovább célállomásukra és Oroszország területén kilépnek a vámterületről (Tranzit zónából). Tranzit orosz vízumhoz a magyar állampolgároknak be kell mutatnia a célország, vagy az Oroszországgal határos, az utazás útvonalába eső ország vízumát, valamint az Oroszország területének elhagyását biztosító, a célországba vagy az Oroszországgal határos, a teljes utazás útvonalába eső országba érvényes utazási jegyeket.

Szükséges Dokumentumok:

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket. Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlap és 2 db fénykép szükséges:
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Nagy-Britannia
  • Kanada
  • Ausztrália
  • Grúzia
  • Írország
 • érvényes útlevél leadása a vízum beragasztásához, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, valamint az útlevélnek érvényesnek kell lennie még legalább 6 hónappal a vízum lejártának ideje után is.
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • repülőjegy vagy vonatjegy foglalás, tranzit vízumhoz ez kötelező
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • meghatalmazás
 • nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges

OROSZ GÉPJÁRMŰVEZETŐI VÍZUM (SOFŐR OROSZ VÍZUM)

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által.
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • CMR
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) által kiállított kérelem
 • a jogosítvány másolata
 • a forgalmi engedély másolata
 • meghatalmazás

VÍZUMDÍJAK

Amennyiben rendelkezik orosz vízumhoz szükséges saját meghívólevéllel és biztosítással :

Normál eljárásban (5-7 munkanapig készül a vízum) : 25 375 Ft 

Sürgősségi eljárásban (2-3 munkanap) : 36 400 Ft 

Sürgősségi eljárásban (1 munkanap alatt) : 55 300 Ft 

A fenti árak tartalmazzák a vízum díját, valamint a teljes körű vízum ügyintézés díját is.

Az orosz konzulátus nyitva tartása: hétfői, szerdai és pénteki napokon 9-12. A sürgősségi ügyintézés nem kötött a konzulátus nyitva tartásához.

Amennyiben nem rendelkezik orosz vízumhoz szükséges saját meghívólevéllel és biztosítással úgy Irodánkban beszerezheti azt! Ennek a meghívólevélnek a különböző vízumtípusoktól függően más-más díjai vannak. Minden esetben kérjék az ügyintézőink segítségét telefonon vagy E-mailben a pontos ügyintézési díj megállapításához!

BIZTOSÍTÁS

2011 Január elsejétől az Orosz Konzulátus a vízumoztatás során csak olyan magyar biztosítók által kötött utasbiztosítást fogad el, amelyek rendelkeznek kinti orosz viszontbiztosítóval! A biztosításokat ebből a szempontból ellenőrzik. Ezek az oroszországi viszontbiztosítóval rendelkező magyar biztosító társaságok az alábbiak:

 • QBE Atlasz (irodánkban vagy akár online megköthető itt)
 • Európai Utazási Biztosító Zrt.
 • Europ Assistance Hungary
 • Europ Assistance CIS
 • Europ Assistance Group
 • Magyar Posta Biztosító Zrt.
 • Chartis Europe S.A.
 • Allianz Hungária Biztosító Zrt.
 • Union Biztosító Rt.
 • K&H Biztosító Zrt.
 • Groupama Biztosító Zrt.
 • Uniqa Biztosító Zrt.
 • Union Biztosító Zrt
 • AXA Biztosító Zrt.
 • Mondial Assistance
 • Vienna Life, Vienna Insurance Group Biztosító Zrt
 • Bupa Denmark, Branch of Bupa Insurance Limited, England

Más utasbiztosításokat csak akkor fogad el az Orosz Konzulátus, ha az adott biztosítónak van orosz viszontbiztosító partnere és erről az ügyfél be tud mutatni (a kötvényen kívül) az adott magyar biztosító által kiadott szerződésmásolatot vagy igazolást.

EGYÉB TUDNIVALÓK

Kérjük tájékoztasson minket arról, ha Ön rendelkezik orosz állampolgársággal, de az orosz vízumot a magyar útlevelébe kéri. Erről külön szabályok rendelkeznek.

Az orosz konzulátusi szabályok szerint az útlevélben minden esetben egyszerre csak egy érvényes orosz vízum lehet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van pl. 1 éves orosz vízuma és Ön még az orosz vízuma lejárata előtt igényel egy orosz turista vízumot, a későbbi időszakra a konzulátus az 1 éves orosz vízumot érvényteleníti, akkor is, ha az még nem járt le. Amennyiben az utas mégis orosz vízumot igényel, és az érvényes orosz vízumot a konzulátus érvényteleníti, emiatt a felelősség az utast terheli. Irodánk az abból eredő kárért nem felel.

Kérdése van?

Érdeklődjön a 06 1 200 24 85telefonszámon!

Orosz vízum,Orosz vízum ára,Turista orosz vízum,üzleti orosz vízum,sürgős orosz vízum,sürgős orosz vízum ára,orosz vízum ügyintézése,orosz tranzit vízum,sürgős éves orosz üzleti vízum,éves orosz vízum,Egyszeri orosz vízum gyorsan,Kétszeri üzleti orosz vízum, Orosz vízum biztosítás,Orosz vízumkérőlap,sürgős orosz turista vízum,

1. időpont : 2020.05.14 - 2020.05.17.

2. időpont : 2020.06.25.- 2020.06.28. 

3. időpont : 2020.07.16.- 2020.07.19.


További időpontok lehetségesek, további információkért kérem keressen fel minket!


128 000 Ft / tól

Az ár tartalmazza:

 1. Szállást Reggelivel 3*-os Moszkvai szállodában
 2. Transzfereket
 3. Városnézést
 4. Magyar nyelvű idegenvezető a programokhoz

Az ár nem tartalmazza:

 1. WizzAir repülőjegy és illeték ( 55. 000 Ft/fő-től)
 2. Vízumdíjat ( 19. 025 Ft/fő) 
 3. Útlemondási biztosítás
 4. Utasbiztosítás 

A programváltozás jogát fenntartjuk! 


JELENTKEZEM

Jelentkezés