ру́сский́к keresés
Irodánk 2021.06.28-tól újra nyitva tart.
Telefonálás külföldön Telefonálás külföldön
Online utasbiztosítás kötés Online utasbiztosítás kötés
Rusturizm

Kalandra fel - szellem vadászat

KALANDRA FEL – SZELLEM VADÁSZAT, AVAGY MAGYARORSZAG LEGHÁTBORZONGATÓBB TÖRTÉNETEI TESTKÖZELBEN (5 NAP/4 ÉJSZAKA) 2020.07.27.-07.31.

1.nap

Reggel 7 órakor találkozás az idegenvezetővel és felszállás a buszra. Indulás Hévízre (3,5 óra). Megérkezés Hévízre elszállásolás. Szabadidő ebédre és pihenésre. Késődélután meg lehet látogatni a Hévízi tófürdőt. Vacsora. Este 22 óra körül indulás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz, a Fekete Kastélyhoz (25 perc). Balatonederics külterületén, egy elvadult kastélypark közepén található a Fekete-kastély. A Nedeczky-család építtette a két épületből álló kastélyt, melynek falai között nem egy haláleset történt. 1912-ben egy gulyáslegény gyilkolta meg itt szerelmét, a kastély szakácsnőjét, féltékenységében. Két évvel később, 1914-ben a birtok ura, Nedeczky Jenő lett rejtélyes körülmények között öngyilkos. 1928-ban az épület új tulajdonost kapott Vág Jenő ügyvéd és felesége személyében. Az asszony azonban nem bizonyult a hűség mintaképének. Ideköltözésük után nem sokkal az ügyvéd rajtakapta feleségét szeretőjével. Nem bírta elviselni a bánatot, és önkezével vetett véget életének. Az özvegye nem szomorkodott sokáig, szeretőjét előléptette vőlegénnyé, de őt is megcsalta, és az újdonsült vőlegény is öngyilkosságot követett el. Egy nyugalmazott miniszteri főtanácsos vette meg ezután a birtokot, mivel azonban kettős ügynökként dolgozott, a németektől való félelmében ő is a halált választotta. A kastély azóta is üresen áll. Kastély látogatása során izgalmas élmények várhatnak ránk. Éjfél után visszatérés a szállodába. 

2. nap

Reggeli után, kijelentkezés a szállodából és indulás Szombathelyre (1,5 óra). Megérkezés után városnézés, szabadidő ebédre. Délután indulás Vasszécsenyre az Ó-Ebergényi Kastélyhoz. Megérkezés után elszállásolás kastélyban, szabadidő, vacsora. Elsötétedés után éjszakai kastély megtekintése.  Néhány éve egy nő fényképeket készített látogatása során a kastélyban, a képeken pedig legnagyobb megdöbbenésére egy ismeretlen, elmosódott arcot vélt felfedezni. Állítólag a kastélyban kísértetek tanyáznak, és sokan sikolyokat, suttogásokat hallottak, vagy lebegő, árnyszerű alakokat láttak a több mint 500 éves falak között.

3.nap

Reggeli után, kijelentkezés a szállodából és indulás Egerbe (3,5 óra). Érkezés után elszállásolás, szabadidő ebédre. Délutáni városnézés. Vacsora bórkostolással. Este indulás a Siroki Várhoz (25 perc).  296 méter magasan található a ma már csak romjaiban lévő Siroki vár a Mátra keleti felében. (Az eddig feltárt, várból megmaradt részeket néhány éve felújították.) A középkor óta kering egy mese arról, hogy napnyugta után egy női alak jelenik meg a romok között, és leveti magát a hegyről, majd őt követve hét szellemalak is a mélybe veti magát. A legenda szerint Kompolti Imre lányára, Gizellára hagyta a várat. Gizella sokáig nem élte át a szerelmet, egészen addig, amíg hét vitéz nem érkezett a várba. Gizellába mindegyik egy csapásra beleszeretett, ám a lány csak egy vitéz vonzalmát viszonozta. A férfiak ezért úgy döntöttek, hogy halálig vívnak egymással a lányért, és aki legutoljára marad, azé lesz Gizella. Ám a lány nem bírta elviselni szerelme halálát, leszúrta a szeretett férfi vérét ontó vitézt, majd felment a legmagasabb bástyába, és kiugrott onnan. Vár látogatás után visszatérés a szállodába. 

4.nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából és indulás Szegedre (3,5 óra). Érkezés után elszállásolás, szabadidő ebédre. Délután meglátogathatják a Szegedi élmény és gyógyfürdőt. Vacsora. Este indulás a Szegedi Boszorkányszigetre. 1728. július 23-án a Tisza partján, Szegeden, ahol a mai Boszorkánysziget található, hat férfit és hat nőt égettek el máglyán, boszorkányság miatt. Az áldozatok között volt a város egykori bírája, leggazdagabb polgára, valamint az őt vádló bába. Hárman máglyán lelték halálukat, kiket a város hóhéra egyszerre gyújtott meg. Magyarország legnagyobb boszorkányüldözésének emlékét ez a félsziget hordozza.A sziget felfedezése után visszatérés a szállodába. 

5.nap. Reggeli után kijelentkezés a szállodából és indulás Budapestre.

Program ára - 76. 000 Ft/fő

Az ára tartalmazza: szállást reggelivel, idegenvezetést, belépőjegyeket program szerint, transzport transzferekre és kiránduláskra

76 000 Ft / tól

Program ára - 76. 000 Ft/fő

Az ára tartalmazza:

1.szállást reggelivel

2.idegenvezetést

3.belépőjegyeket program szerint 

4.transzport transzferekre és kirándulásokra  


JELENTKEZEM

Jelentkezés