ру́сский́к keresés
Telefonálás külföldön Telefonálás külföldön
Online utasbiztosítás kötés Online utasbiztosítás kötés
Rusturizm

SZENTPÉTERVÁR – AZ OROSZ VELENCE

SZENTPÉTERVÁR – AZ OROSZ VELENCE 

 

2018. JÚNIUS 1. – JÚNIUS 6. (6 NAP/5 ÉJ) – 20 - 30 fő

Program: 

1. nap: Találkozás Ferihegy - 2/B indulási termináljában. Elutazás a menetrendszerinti járattal Szentpétervárra. Megérkezés után transzfer a szállodába. Elszállásolás. Szabad idő. Vacsora a szállodában.

2. nap: Reggeli után városnézés, megtekintjük a város főbb nevezetességeit: a Nyevszkij sugárutat, a Művészetek terét az Orosz Múzeummal, a Téli Palotát, a Nyári kertet, I. Péter bronz lovas szobrát, illetve felkeressük a Péter-Pál erődöt, ahol az orosz cári családok sírjai találhatók. Szabad idő ebédre. Délután a világ egyik legjelentősebb múzeumába, az Ermitázsba teszünk látogatást, ahol a múzeum leghíresebb képzőművészeti gyűjteményét tekintjük meg. Az Ermitázs múzeum a Téli Palota épületében helyezkedik el. Közel 8000 festmény díszíti a termek falait: ezek között megtalálhatók az olasz reneszánsz, a holland barokk, a flamand, spanyol és francia festők híres képei. Néhány művész a sok ezer közül, akiknek az alkotásai megcsodálhatók az Ermitázsban: Leonardo da Vinci, Michelangelo, Tiziano, Raffaello, Rembrandt, Rubens, El Greco, Eduard Manet, Claude Monet, Vincent van Gogh, Henri Matisse, Pablo Picasso. Szabad idő a városban. Visszatérés a szállodába. Vacsora.

3. nap : Reggeli után találkozás az idegenvezetővel recepciónál és indulás „Meteor” szárnyashajóval a vidéki kirándulásra Petrhoffba. Alsó park, Nagy Imperátor Palota és Kis Palota megtekintése. A híres, több szintből álló park együttest szökőkutak, vízesések, szobrok és pavilonok díszítik. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Palota Múzeum, amely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Szabad idő ebedre. Azután indulás Puskinóba (Cárszkoe szelo) Nagy Katalin Palota meglátogatása és a park megtekintése. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Palota Múzeum, amely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Visszatérés a szállodába. Szabad idő. Vacsora.

4. nap: Reggeli a szállodában. Találkozás az idegenvezetővel, indulás a városi kirándulásra, amely során meglátogatunk Izsák Székesegyházat, építését I. Sándor cár rendelte el és az akkor szinte ismeretlen francia építészre, Auguste Montferrand-ra bízta (1786–1858). A 100 méternél magasabb, méreteiben, arányaiban és művészi megformálásában egyaránt csodálatraméltó bazilika elkészülése után a város főtemploma lett. A szovjet időszakban, 1928-ban államosították és múzeummá alakították. Szabad idő ebédre. Ez követően meglátogatunk Kazanyi Katedrális Székesegyházat és a Vérző Megváltó Templomát. Visszatérés a szállodába, szabad idő, vacsora. 00.30. kor indulás az éjszakái hajókirándulásra Szentpétervár folyóin és csatornáin. Visszatérés a szállodába hajnali órákban kb. 03.00 – 03.30 között.  

5. nap: Szabad nap. Reggeli és a vacsora a szállodában. 

6. nap: Reggeli a szállodában. A szobák leadása után transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend szerinti járattal Budapestre.

A program ára – 20 fős csoportra 690 euro /fő , 30 fős csoportra – 624 euro / fő Pétervári híd éjszaka - Pétervári híd éjszaka

Oroszország

Történelme a keleti szlávok történelmével kezdődik. Az első keleti szláv állam, a Kijevi Rusz 988-ban felvette a bizánci kereszténységet, ezzel megkezdődött a bizánci és a szláv kultúra keveredése, ami meghatározó lett az oroszok történelme során. Az 1230-as években az államot bekebelezte a mongol invázió.

A 13. századot követően Moszkva vált a domináns kulturális központtá, s a Moszkvai Nagyfejedelemség Orosz Birodalommá fejlődött, mely Lengyelországtól a Csendes-óceánig terjeszkedett. A nyugati terjeszkedés rávilágított a birodalom elzártságára és fejletlenségére, és a 19. század folyamán reformok bevezetését hozta magával. 1861-ben eltörölték a jobbágyságot, de a felszabadítás feltételei kedvezőtlenek voltak a parasztokra nézve, ezzel lázongásokat szítva a birodalom területén. 1861 és 1914 között számos politikai és gazdasági reformot hajtottak végre, a cárok azonban nem voltak hajlandóak lemondani az arisztokrácia uralmáról vagy megosztani a hatalmat.

Az 1917-es oroszországi forradalmat a gazdasági válság, a háborúkba való belefásultság, a kormány arisztokratikus uralmával szembeni elégedetlenség együttesen váltotta ki. A hatalmat végül a bolsevikok szerezték meg és a Szovjetunió Kommunista Pártja 1922 és 1991 között irányította az immáron Szovjetunióba tömörülő államokat. Az 1980-as évekre az államszocializmus gyengeségei nyilvánvalóvá váltak, és a kommunista vezetők kénytelenek voltak reformokhoz folyamodni, melyek végül a Szovjetunió teljes összeomlásához vezettek.

A mai Oroszország története 1991-ben, a Szovjetunió összeomlásával kezdődik. Oroszország egyben a Szovjetunió jogutódja a nemzetközi jogban.

Vízumról

Oroszországba való belépéshez minden magyar állampolgárnak rendelkeznie kell érvényes vízummal.

A vízumközpont az egyik leggyorsabb lehetőség az orosz vízumok ügyintézésében és képes elintézni az orosz vízumot Önnek akár 1 konzulátusi nap alatt is!(kivéve a többszöri belépésre szóló üzleti 1 éves orosz vízum esetén, mivel azt, csak az orosz külügyminisztérium által kibocsátott meghívólevéllel lehetséges 1 konzulátusi nap alatt elintézni, amelyet nálunk is megrendelheti akár!).

A vízum ügyintézésének megkezdéséhez keresse fel irodánkat vagy írjon számunkra e-mailt. A vízumügyintézésen kívül amennyiben szüksége van rá, segítünk Önnek az oroszországi szállások és repülőjegyek lefoglalásában, továbbá az orosz vízumügyintézéshez szükséges meghívólevelet és utasbiztosítást is beszerezheti irodánkban. Az orosz vízumot a számunkra kiállított és aláírt meghatalmazással gyorsan és megbízhatóan intézzük, sorban állás és idegeskedés nélkül, megkímélve ezzel Önt a felesleges időtöltéstől valamint az újabb és újabb Dokumentumok pótlásától.


Amennyiben nagyon sürgős az utazás és nem szeretne heteket várni a vízumára abban az esetben akár 1 nap alatt is elintézhetjük a vízumát!

További információkért keressen fel minket!

A VÍZUM IGÉNYLÉSÉNEK FOLYAMATA

 1. Töltse ki a honlapunkon megtalálható vízumkérőlapot vagy a https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx weboldalon található online vízumigénylő lapot!
 2. Amennyiben elakad a kitöltésben hívjon minket nyugodtan és mi segítünk!
 3. A kitöltés után nyomtassa ki, írja alá és fáradjon be irodánkba a szükséges egyéb Dokumentumokkal együtt.
 4. A megbeszélt időpontra, amikorra elkészül a vízum fáradjon be irodánkba és vegye át a kész vízumát.

A VÍZUMOK TÍPUSAI ÉS ÁRAI

Diplomata vagy szolgálati útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak nincs szükségük orosz vízumra Oroszországba való beutazásukhoz. Az ő esetükben az Oroszország területére való beutazás és az Oroszország területén való tartózkodás feltételeit külön kormányközi egyezmény állapítja meg.

Minden más magyar állampolgárnak az Oroszországi Föderáció területére való beutazásához útlevélre és orosz vízumra van szüksége. Orosz vízumért az Oroszországi Föderáció Nagykövetségének Konzuli Osztályához kell folyamodni Budapesten vagy az Oroszországi Föderáció Főkonzulátusához Debrecenben.

AZ OROSZ VÍZUM TÍPUSA
BEUTAZÁSOK SZÁMA
ÉRVÉNYESSÉGI IDEJE
OROSZORSZÁGBAN ELTÖLTHETŐ IDŐ
turista orosz vízum
egyszeri
1-28 napig
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
üzleti orosz vízum
egyszeri
maximum 1 hónap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
üzleti orosz vízum
kétszeri
maximum 3 hónap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
üzleti orosz vízum
többszöri
maximum 1 év
Maximum 90 nap egy félévben
tranzit vízum – légi

maximum 3 nap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel
tranzit vízum

maximum 10 nap
Pontosan az az időszak, amely az orosz vízumban szerepel

OROSZ TURISTA

Turista orosz vízum egyszeri belépésre jogosít, rövid kint tartózkodással maximum 28 napig. Avízumügyintézésben és a vízum árában megegyezik a normál vízummal. Az orosz turista vízumhoz turista meghívólevélre azaz visa support voucherre van szükség. Amennyiben, esetleg, ilyennel nem rendelkeznek, Irodánkban ezt külön díj ellenében ki tudjuk állítani.
Szükséges Dokumentumok:

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket. Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlap és 2 db fénykép szükséges:
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Nagy-Britannia
  • Kanada
  • Ausztrália
  • Grúzia
  • Írország
 • érvényes útlevél leadása a vízum beragasztásához, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, valamint az útlevélnek érvényesnek kell lennie még legalább 6 hónappal a vízum lejártának ideje után is.
 • turista meghívólevél (visa support voucher), kérésre ezt is beszerezzük
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • repülőjegy vagy vonatjegy foglalás
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges
 • meghatalmazás

OROSZ ÜZLETI VÍZUM

Az orosz üzleti vízum egyszeri, kétszeri és akár többszöri belépésre is jogosíthat, érvényességi ideje 30 naptól maximum 1 évig terjedhet ki. A többszöri belépésre jogosító éves orosz vízum esetében egyszerre maximálisan 90 napot lehet Oroszország területén tartózkodni, ezt követően meg kell szakítani a kint tartózkodást!

Szükséges Dokumentumok:

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket. Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlap és 2 db fénykép szükséges:
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Nagy-Britannia
  • Kanada
  • Ausztrália
  • Grúzia
  • Írország
 • érvényes útlevél leadása a vízum beragasztásához, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, valamint az útlevélnek érvényesnek kell lennie még legalább 6 hónappal a vízum lejártának ideje után is.
 • meghívólevél (kérésre ezt is beszerezzük)
 • betegség-, baleset biztosítás egy bizonyos időszakra (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges
 • egy évre szóló vízum esetén egyes nem-EU tagországok állampolgáraitól AIDS vizsgálat szükséges
 • meghatalmazás

TRANZIT OROSZ VÍZUM

Tranzit orosz vízum azoknak az utasoknak szükséges, akik oroszországi átszállással utaznak tovább célállomásukra és Oroszország területén kilépnek a vámterületről (Tranzit zónából). Tranzit orosz vízumhoz a magyar állampolgároknak be kell mutatnia a célország, vagy az Oroszországgal határos, az utazás útvonalába eső ország vízumát, valamint az Oroszország területének elhagyását biztosító, a célországba vagy az Oroszországgal határos, a teljes utazás útvonalába eső országba érvényes utazási jegyeket.

Szükséges Dokumentumok:

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által készítetteket. Az alábbi országok állampolgárai számára 2 példányban kitöltött vízumkérőlap és 2 db fénykép szükséges:
  • Amerikai Egyesült Államok
  • Nagy-Britannia
  • Kanada
  • Ausztrália
  • Grúzia
  • Írország
 • érvényes útlevél leadása a vízum beragasztásához, melyben egymással szemben legalább két üres oldal található, valamint az útlevélnek érvényesnek kell lennie még legalább 6 hónappal a vízum lejártának ideje után is.
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • repülőjegy vagy vonatjegy foglalás, tranzit vízumhoz ez kötelező
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • meghatalmazás
 • nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges

OROSZ GÉPJÁRMŰVEZETŐI VÍZUM (SOFŐR OROSZ VÍZUM)

 • 1 db fehér hátterű, színes fénykép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott vagy fénykép automatában készített fényképeket a konzulátus nem fogad el, csakis hivatalos fényképész által.
 • elektronikusan (http://visa.kdmid.ru) vagy kézzel kitöltött vízumkérő lap Az elektronikus vízumkérdőív kitöltési útmutatója a Letölthető nyomtatványoknál megtalálható.
 • CMR
 • betegség-, baleset biztosítás a kinntartózkodás teljes idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, annak formátumáról érdeklődjön az irodánkban)
 • a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) által kiállított kérelem
 • a jogosítvány másolata
 • a forgalmi engedély másolata
 • meghatalmazás

VÍZUMDÍJAK

Amennyiben rendelkezik orosz vízumhoz szükséges saját meghívólevéllel és biztosítással :

Normál eljárásban (5-7 munkanapig készül a vízum) : 24 105 Ft

Sürgősségi eljárásban (2-3 munkanap) : 35 130 Ft

Sürgősségi eljárásban (1 munkanap alatt) : 54 030 Ft

A fenti árak tartalmazzák a vízum díját, valamint a teljes körű vízum ügyintézés díját is.

Az orosz konzulátus nyitva tartása: hétfői, szerdai és pénteki napokon 9-12. A sürgősségi ügyintézés nem kötött a konzulátus nyitva tartásához.

Amennyiben nem rendelkezik orosz vízumhoz szükséges saját meghívólevéllel és biztosítással úgy Irodánkban beszerezheti azt! Ennek a meghívólevélnek a különböző vízumtípusoktól függően más-más díjai vannak. Minden esetben kérjék az ügyintézőink segítségét telefonon vagy E-mailben a pontos ügyintézési díj megállapításához!

BIZTOSÍTÁS

2011 Január elsejétől az Orosz Konzulátus a vízumoztatás során csak olyan magyar biztosítók által kötött utasbiztosítást fogad el, amelyek rendelkeznek kinti orosz viszontbiztosítóval! A biztosításokat ebből a szempontból ellenőrzik. Ezek az oroszországi viszontbiztosítóval rendelkező magyar biztosító társaságok az alábbiak:

 • QBE Atlasz (irodánkban vagy akár online megköthető itt)
 • Európai Utazási Biztosító Zrt.
 • Europ Assistance Hungary
 • Europ Assistance CIS
 • Europ Assistance Group
 • Magyar Posta Biztosító Zrt.
 • Chartis Europe S.A.
 • Allianz Hungária Biztosító Zrt.
 • Union Biztosító Rt.
 • K&H Biztosító Zrt.
 • Groupama Biztosító Zrt.
 • Uniqa Biztosító Zrt.
 • Union Biztosító Zrt
 • AXA Biztosító Zrt.
 • Mondial Assistance
 • Vienna Life, Vienna Insurance Group Biztosító Zrt
 • Bupa Denmark, Branch of Bupa Insurance Limited, England

Más utasbiztosításokat csak akkor fogad el az Orosz Konzulátus, ha az adott biztosítónak van orosz viszontbiztosító partnere és erről az ügyfél be tud mutatni (a kötvényen kívül) az adott magyar biztosító által kiadott szerződésmásolatot vagy igazolást.

EGYÉB TUDNIVALÓK

Kérjük tájékoztasson minket arról, ha Ön rendelkezik orosz állampolgársággal, de az orosz vízumot a magyar útlevelébe kéri. Erről külön szabályok rendelkeznek.

Az orosz konzulátusi szabályok szerint az útlevélben minden esetben egyszerre csak egy érvényes orosz vízum lehet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy amennyiben Önnek van pl. 1 éves orosz vízuma és Ön még az orosz vízuma lejárata előtt igényel egy orosz turista vízumot, a későbbi időszakra a konzulátus az 1 éves orosz vízumot érvényteleníti, akkor is, ha az még nem járt le. Amennyiben az utas mégis orosz vízumot igényel, és az érvényes orosz vízumot a konzulátus érvényteleníti, emiatt a felelősség az utast terheli. Irodánk az abból eredő kárért nem felel.

Kérdése van?

Érdeklődjön a 06 1 269 1291 telefonszámon!

Orosz vízum,Orosz vízum ára,Turista orosz vízum,üzleti orosz vízum,sürgős orosz vízum,sürgős orosz vízum ára,orosz vízum ügyintézése,orosz tranzit vízum,sürgős éves orosz üzleti vízum,éves orosz vízum,Egyszeri orosz vízum gyorsan,Kétszeri üzleti orosz vízum, Orosz vízum biztosítás,Orosz vízumkérőlap,sürgős orosz turista vízum,

2018. JÚNIUS 1. – JÚNIUS 6. 

2018. július 18. - július 23.

Jelentkezési határidő: 2018. május 15.

196 800 Ft / tól

A program ára – 20 fős csoportra 690 euro/fő, 30 fős csoportra – 624 euro/fő 

Az ár tartalmazza:

1. szállás Szentpéterváron 3* Hotel Stancia S13 *** szállodában, kétágyas szobában svédasztalos reggelivel és vacsorával
2. autóbusz transzferekre és kirándulásokra
3. magyar nyelvű idegenvezetőt
4. belépőjegyeket múzeumokba és hajókra program szerint

Az ár nem tartalmazza:

1. vízumdíj - 19 025 Ft/fő 
2. utasbiztosítás - 580 Ft/fő/nap (69 éves koráig, 70 éves kortól - dupla tarifa)
3. egyágyas felár – 208 euró/fő
4. repülőjegy Budapest – Szentpétervár – Budapest, Wizzair légitársaság közvetlen járatával –  115 000 Ft/fő-től, az ár tartalmazza 10 kilós kézi poggyászt, a repülőjegy árat csak a foglalás esetén tudunk garantálni.

Jelentkezési határidő: 2018. május 15.


JELENTKEZEM

Jelentkezés